Halleluljah

Idag slutade jag 12.20 ist för 15.45 för att min svenska var inställd! Vilken lycka! Fick då tid för 5 h shopping, och det blev ett gäng påsar fyllda.. Får ta det lite lugnt nu ett tag tror jag. 
På Zara hittade jag en superdupermegaunderbar vårjacka på HALVA priset!! J'adore!

Blev också en kofta, super mysig från samma butik! Dock inte på rean men ändå.

Vi var också inne på en second-hand butik och tro det eller ej men jag hittade faktiskt några kap därifrån! Köpte 1 till vårjacka, 1 jeansjacka och en grå kavaj! Mitt nästa mission är hur jag ska kunna tvätta allt.. Jeansjackan går nog enkelt men resten?.. Mamma, hjälp tack! :))
Allt detta fick jag iaf för 3 € vilket är mindre än en kopp te här i Parre!! CRAZY!! 

Fikamys

Idag skulle vi igentligen åka skridsko liksom förra veckan! Men det regnade idag också (= isen är stängd) så vi gick alla in i idrottshallen och fick kanelbullar och varm choklad! Mysigt och väldigt gott!



Efter skolan drog vi alla in till La Defence och handlade glowsticks, totalt 100 st köpte vi som vi ska ha på insparks festen (tema:neon) PERFEKT!!

Skype-min bästa vän

Har skypat med Cajs idag, skönt att få höra hennes röst lite! Hon verkar ha det bra i London. Ringde Johanna sen också, fastän hon bor i komunen bredvid.. Men hon har inte varit i skolan sen i torsdags så var tvungen att uppdatera henne och höra så hon e vid liv! :)) 
Ikväll ska vi ha någon gäst här, hoppas det blir extra god mat då!! Min mage kurrar.. Nu ringer de på dörra!! CHAAO

So true

Haha detta är så sant! Bild tagen från Hannahs blogg!

Bonsoir

Det blev ingen utforskning av Mont-Matre idag, när vi väl var påväg så började de regna och det var ganska dimmigt.. Vi åt iaf på Subway, sen begav vi oss mot La Defence igen för att se på bio! Men nej där gick inte nån film som vi ville se just då, så vi handlade lite gottgott och åkte åt varsitt håll! Väl hemma har jag varit väldigt social, snackat mycket med vm (på franska!!) för en gångs skull så de känns bättre nu :) sitter och läser biologin vi har till imorgon.. Tillbaka till skolan på riktigt! Yeey.


En del av mitt illgula men dock väldigt stora rum!

Dimanche


Godmorgon!
Läser gamla franska mode tidningar, förstår faktiskt förvånansvärt mycket! Om en halvtimme ska jag ta Tramen in till La Defence och möta upp några svenne-vänner! Dags o utforska Mont-matre!! Bisous

Lång lördag


Min Lördag har varit smock full! Började med att jag o Clara (min värdsyster) stack till Marais för att dansa Afrikansk dans! Super roligt, men väldigt konstiga o crazy rörelser.. Men de va kul att få röra sig iaf! Sen gick vi lite i Marais kvarteren som är riktigt härliga, hittade äntligen ett par skor så nu behöver jag int ha skuldkänslor för att få låna av VM. Direkt när jag kom hem stack jag igen till Johannas värdfamilj, den är väldigt nära mig, endast gång 10 min och en buss! Vi lagade mat åt hela familjen, många köttbullar blev det! Men de var väldigt uppskattat så det var kul :) sen spelade vi nått familjespel. Dom körde mig hem.. Så himla snällt :D när jag kom hem var där 30 pers i vårt vardags rum! Min VP fyllde nämnligen år så det var en överrasknings fest.. Det var bara att byta om o gå ner till de andra! Kl 2 slutade det och då var jag väldigt trött kan jag säga! 

Fredag kväll

Var på buffé med hela svenska skolan, vi samlades vid kl 18 på Rue de Madric! Och åt massa pizza, paj, sallad, baguetter o chips! Riktigt gott o trevligt :) efter de drog jag, Emilia o Mickan in till en bar i Bastille o fick smaka lite drinkar! Sen innan vi drog hemmåt gick vi inom en Crèperia o delade på en crêps med banan o nutella! Herre gisses vad gott det var!! 

Mycket folk ute i Bastille en fredag kväll! Hade super trevligt :)) nu ska jag sova!
Bisous

.


Hade en håla idag (igen) så jag Tova o Ayla drog till La Defence för att titta runt lite.. Tar typ 3-4 min m Metro från skolan dit så det är väldigt nära :))
Det var super fint! Utsikten nådde ända fram till Triumfbågen, man blev nästan mållös! Dock ser man inte så bra på bilderna, man måste verkligen vara där för att förstå. 
LaGrandArc!
Vi gick också in i det stora shopping mallet här bredvid, kollade lite priser för bio osv.. Super billigt med bio i frankrike! 
Vi har dock haft väldigt otur med vädret, har regnat nästan var dag! Men bättre de kommer nu än i vår..
Bisous 

Mercredi

Idag har vi haft rundvandring genom Paris gator hela förmiddagen! Hittade många fina smultronställen för shoppingen senare i vår.
Har träffat min mentor och flera andra lärare, alla verkar helt okej! 
Vår sista lektion var idrott (teori) o shit va jag blev sugen på att träna! Direkt när jag kom hem bytte jag om o gick ut i regnet för en jogging tur! Fanns lite butiker, boulangerier och apotek som jag inte sett innan, som ligger väldigt nära där jag bor! Kul o utforska kvarteren här, dock så bor jag på en fet backe så det är en utmaning att ta sig tillbaka.. Nu ska jag göra lite matte! 
Bisous

Jour nr 2


Idag gick vi runt med BMT ganska mycket, fixade Metrokort och en ny mobil med franskt kort så vi alla kan ringa/smsa varandra lite billigare! 
Imorse när jag åt frukost med familjen sa min värdmamman att mina vita boots är för varma att ha på.. Jag va inte beredd på att här skulle vara såå varmt utan tänkte handla eller att mamma o pappa kom med mina vårskor när de var dags. Men här är redan mycke varmare så värdmamman erbjöd sig att jag fick låna ett par skor av henne! Så himla sött. Dock fick jag ett par skor med klackar vilket var helt okej då, men efter 6 h antingen stående eller gående kan jag säga att det kändes i fötterna! Aoutch!!! Så imorgon ska jag handla ett par bra o snygga skor. Vi börjar dessutom 11.30 imorgon så hinner med en fika med några på ett café i närheten innan vi börjar :) too good to be true!
Bisous

Finalement A Paris day 1

Nu börjar det närma sig kväll och jag har precis kommit upp på mitt rum efter att ha ätit med familjen! (Äter sjukt sent)

Det har hänt otroligt mycket idag.. Jag och johanna träffades på Kastrup 10.30 o lämna in våra bagage o sa hejdå till våra föräldrar. Sedan gick vi upp o in genom säkerhetskontrollen, som vanligt tabbade jag mig igen och hade en vattenflaska i väskan som jag helt glömt bort.. Väl inne gick vi direkt till de stället som Londensarna skulle åka ifrån, fick säga hejdå till Cajs o Matilda + några från klassen, då föll verkligen tårarna! Men vi hade inte tid o böla (ville behålla mascaran på) så vi gick vidare till Victoria Secret och shoppade lite, fick med en bodymist till min värdsyster som hon verkligen verkar gilla! Sen gick vi in till SAS-lounge o jag fick säga hejdå till Lena som jobbade då och samtidigt få lite Wifi så de va riktigt bra! 
Uppe i luften gick riktigt bra o vi fick prova på franskan, en flygvärdinna visste att vi skulle flytta och frågade en massa, då sattes franskan verkligen på prov!
På Charles De Gaulle hämtades vi av 2 minibussar o blev körda till en av de två skolorna vi kommer studera på. Vi gick igenom lite papper o fick reda på ett o annat om den kommande veckan. Sen kom värdfamiljerna! De va jätte kul att träffa min värdmamma o framförallt syster som jag skrivit o skypat med sen innan. Nu har jag packat och hängt upp allt där de ska! Här är så himla fint! Utsikten får en att tappa andan.. Försökte fånga de på bild men de blir inte alls lika bra.. 
Ser över hela Paris!
Familjen älskade de snöbollarna som de fick! Skriver mer senare! Bisous


SAS lounge


Sitter i SAS loungen med bästa Johanna, Lena mammas vän fixa in oss här. Så himla snällt! Vi är super taggade!! Snart går vi till vår gate!! Wiiie

Its time

Nu åker vi över bron! Nästa gång jag skriver här sitter jag nog på mitt nya rum i PARIS!! Crazy!!
A bientôt

Sista natten

Äntligen hemkommen efter 6 timmars bilfärd! Tävlingen gick helt okej, blev en andra plats för mig! Nu är jag hemma o har packat upp allt, imorgon blir det upp tidigt för att packa ner det i Parisresväskan! 
Dag att sova, imorgon är jag i Paris! Bisous



Packproblem


Som ni ser börjar väskan fyllas, handbagaget lika så! Dock har jag väldigt mycket kvar på listan som jag vill ha med mig! Men handbagaget är fullt o väger 10,1 kg så där kommer inte i mer. Ska fylla mina fickor i min jacka med prylar också! Måste använda varje utrymme som finns.. Så jobbigt att det är sånna regler! Jaja nu ska jag fortsätta packa min drillresväska, vi åker till sthlm i eftermiddag och innan dess ska jag inom sjukgymnasten för en sista justering och hem till farmor o farfar för att säga hejdå! :) vi hörs senare!

Bisous

Sista torsdagen i Sverige

Nu är det 3 dagar kvar, gick sista dagen i skolan idag vilket känns helt sjukt. Vi slutade väldigt tidigt så jag o johanna drog in till stan i hopp om att hitta något fint till våra värdfamiljer.. Dock hittade jag inget i Lund men när jag kom till malmö hittade jag 3 st kostaboda ljuslyktor i glas. Super fina men väldigt tunga.. Hoppas det ändå funkar med vikten! 
Träffade Mälz också med Linni o Felicia på en fika. Fick säga hejdå till dem en sista gång, känner att jag har blivit van vid att säga hejdå nu.. Inte lika jobbigt längre. Men får se hur allt känns på lördag kväll när jag e påväg hem från sthm! Har fortfarande inte insett att vi kommer åka.. 
Nu måste jag fixa mig inför sista träningen innan tävling, taggaa!!! (Dock sista träningen med min klubb också, mindre kul) 
Bisous


Onsdag

Hejhopp! 
Jag har hamnat i ett grymt bad flow när de gäller plugget. Slutade 10.40 idag o tanken va att jag skulle plugga större delen av eftermiddagen, vi har ett 4 timmars slutprov i Fysik imorgon och jag kan ju säga att fysik e verkligen int min grej.. Nu är klockan åtta o jag har hunnit laga mat åt familjen, hälsat på mormor o morfar, sprungit en runda o packat lite mer. Allt som inte handlar om plugg alltså.. Ååh vill bara klara av de skitprovet, sen e jag klar! redo att åka, tävla och ha sjukt kul.

Soffan kallar! Bisous

5 dagar, shiit

Crazy!!! Jag e livrädd nu.. Men galet taggad!! I helgen händer de grejer, premiär på tävlingsgolvet och avfärd mot Paris. 2 stora händelser som inte borde ske under samma helg, men nu e de så och jag får ta allt som det kommer!! Glömma Paris under lördagen och bara köra :) 
Imorgon ska jag inom mormor o morfar för att säga hejdå, och gratta mormor som fyller år! Usch vad jag kommer sakna dom.. Ska visa morfar skype, om han inte redan vet hur de går till. Så vi förhoppningsvis kan prata med varandra under våren :) 
Men nu till nått helt annat, ge mig tips på vad man kan ge till sin värdfamilj!! Vill ha med något, gärna typiskt svenskt! Men det behöver inte va de heller! Vad har mina andra parisare tänkt ge? 

Ikväll åt hela familjen tillsammans! Blev våfflor, smarrigt! Jag har valt lite rätter jag vet att jag kommer sakna när jag e i Paris så jag passar på nu, imorgon blire tacos! Min favvis <3




Lördag

Hejhopp!
Hade en avskedsmiddag med min favvis, Linnea! Väldigt god mat, sen drog vi vidare till nästa favvis, Cajsa som hade en riktigt härlig avskedsfest! Hade en störtkul kväll, som jag tyvärr va tvungen att gå tidigare ifrån pga drillträning i morse, näst sista innan tävling! Dock är jag inte så jätte taggad, har sträckt mig igen så har gjort om lite i programmet idag.. Hata skador.. Men på fredag! Då taggar vi!! 

Fina Linnea, min dejt för kvällen..


..tills hennes kille raffa åt sig henne.. Attans..

Gaah crazy

10 dagar kvar!! Har fjärilar i magen, allt är helt ofattbart!! Fick ett armband idag av Johanna som varit i Thailand! Super fint, Merci Beaucoup ma cherie!

Har fullt upp för tillfället så blir inte så många blogginlägg denna veckan.. Nu träning!!
Bisoux mes amis


12


Trodde nog allt de skulle synas något dagen efter! Haha går på en farlig sport..

13 jours


Bild från Micaelas blogg 

Hade en super trevlig o mysig kväll med Paris gänget! Åt så de stog härliga till, och pratade om våra värdfamiljer, skola o allt! Nu e jag så sjukt taggad på att åka. Det som oroar mig mest är drillen, om jag har tid att träna på vardagarna när klubben har sina träningar. Men allt annat verkar riktigt bra! 
Bonne nuit!

Måndag

Hejsan svejsan bloggen! 
Ett snabbt inlägg nu bara, väntar på att Anthon ska hämta upp mig, vi ska åka till Kävlinge och träffa alla andra som ska till Paris, käka middag o snacka om våren. 
I förmiddas så var jag och tränade, missar ju kvällens träning och snart är det tävling så kände att de behövdes! Mamma fick va min coach haha, de gick skitbra iaf! Hon va sten hård och det blev ett effektivt pass! Fick dessutom min rygg inlindad med handuk och en elastisk binda så jag kunde göra mitt travelling kast utan att få tårar i ögonen hela tiden. Har blåmärken längs ryggraden så det är inte spec skönt men med mammas fina ide så gick det skit bra! 
5/5 toasters för denne kalasbra ide!
Ha en härlig måndagskväll! Bisous

14 dagar kvar

Om exakt två veckor sitter jag på planet mot Paris med mina parisvänner. Kan fortfarande inte fatta att vi ska åka och vara borta i 5 månader.. Att mina fina i fab-five gänget kommer splittras o 3 av oss kommer stanna kvar i Sverige.. Usch! Har egentligen väldigt mycket jag borde göra just nu, måste fixa mitt leg, ett nytt EU sjukkort, skriva ut kontaktuppgifter o passkopia till klubben, Plugga, fixa dräkten o iaf börja packa! Tjoho 
Bild sen nyår! Usch va jag kommer sakna dig

Shopping online


Ett paket som jag har väntat på i en vecka kom idag i brevlådan! Rev upp det snabbt som sjutton o provade mina 2 nya byxor! Skulle igentligen bara beställa ett par vita men det råkade komma med ett par beiga också! Och det var tur för dom vita va riktigt trånga så dom ska jag skicka tillbaka.. Däremot va de andra paret riktigt bra, mina nya favvisar! Ska nog ha på dom ikväll på klassfesten. Wie
New in, big love!

svar:

Hej bloggen! Fick en fråga från en läsare,
Hej Maria, snart börjar ju tävlingssäsongen och man tränar galet mycket, jag har fått körtelfeber och orkar knappt gå till träningarna, jag har för mig att du också hade det, och hur gjorde du för att orka, för jag vill så gärna fortsätta och kan knappast hålla mig borta från staven....

Så himla tråkigt att höra! Körtelfeber suger verkligen och jag hoppas att du har en lindrig sådan, annars kan det ta tid tyvärr. För mig kom den ganska snabbt, från att jag började känna av halsen så tog det ca 2 dagar innan man kunde säga att det var körtelfeber. Då blev jag så pass dålig att jag inte orka röra mig och kunde inte äta för det gjorde så ont. Så snälla har du körtelfeber ska du verkligen inte träna, inte förrens den är försvunnen helt! Det suger att höra jag vet men sova är det som hjälper bäst. Försök att också dricka och äta så mycket du orkar och kan! Jag fick starka mediciner som gjorde att jag kunde svälja utan problem i 3 timmar, och dom tre timmarna på dagen åt och drack jag så mycket jag kunde. De behöver inte vara spec bra mat, glass, äggröra och festis var min favvis i 2 veckor, de viktiga är bara att man äter! Jag märkte också att när jag trodde jag var frisk och började småträna så svullna halsen igen o symptomen kom tillbaka. Så vila så mycket de bara går! för mig tog det ca 3 månader innan jag kom tillbaka helt och då var jag verkligen tillbaka på 0. Kondisen hade försvunnit helt, därför hoppas jag verkligen du har en lindrig körtelfeber så kanske vi ses på nästa tävling! kram

1 januari

Hejsvej! Min nyårsafton toppade alla nyårsfiranden hittills. Jag hade super kul och va så himla tacksam att jag kunde fira den med mina bästa vänner! Vi åkte till en hemmafest i Kävlinge, ute på landet. Dansgolvet som låg uppe på loftet och stallet var där vi spenderade mesta delen av kvällen tillsammans med 60 andra. Och ute för att se raketerna förstås!!
Hände massa roliga små händelser som förgyllde kvällen till fullo! Min fina vän Felicia lyckades bland annat loska ner i sin sko.. När de egentligen var tänkt att hamna på marken. Linni skulle tända sin cigg men lyckades bränna bort halva ögonbrynet.. Ååh de hände så mycket mer men de tar vi en annan gång, vi hade iaf alla så galet kul och det var den perfekta början av 2014!! Nu är jag hes o trött men annars mår jag faktiskt sjukt bra! Här kommer lite bilder från gårdagen/natten!

Jag o fina linnea skålar in 2014!

Konfetti, ljus och grym musik satte pricken över iet denna kväll! 


Hade en toppen natt! O nu är det bara 18 dagar kvar tills vi åker.. Sjukt.