Hipphipphurra!


Grattis på födelsedagen Mami! ❤️

Fram me resväskan


Föör imorgon rullar bilen ner mot Alperna, där jag ska spendera en vecka i skidbacken med min värdfamilj! Super spännande, var länge sen jag åkte skidor nu och har nog aldrig varit i Alperna vad jag vet! Hoppas vädret blir fint, har sett jätte fina bilder därifrån så ska bli kul att få se allt live :) 
Har pluggat hos Ayla hela eftermiddagen. Fick också äta middag där så vi gjorde en liten blandning med potatisgratäng, soppa o macka haha! Gott var det iaf. 
Nu när jag kom hem hände de bästa! MIN VÄRDMAMMA HAR HANDLAT MAT!! YES!! äntligen en riktigt frukost imorgon!! Den lyckan alltså, det går inte att beskriva!
Kommer inte kunna Blogga, skypa, instagramma eller facebooka nu på 10 dar.. Lite tråkigt men jag ska hålla ögonen öppna för ett ställe med Wifi! Annars skriver jag när jag kommer tillbaka, Chao!!

Bonsoir!

Precis hemkommer efter en dag full med roligheter!! Sett många nya caféer och ställen jag vet vi kommer hänga på i vår! 
Imorse tog jag tillfället i akt och använde min sovmorgon till att ta en jogging tur! Min värdsyster hängde på så det blev riktigt kul. 
Efter skolan drog jag och Ayla in till stan för att hitta l'institute Swedoise! Där var super mysigt!! Ett Café där dom sålde svenska kanelbullar blandannat, de som jobbade där var dessutom svenskar så det var super kul! 
Kanelbulle, kärleksmums o kaffe!!

Sen råkade vi gå förbi ett annat café som vi hört väldigt gott om ända sen vi kom hit! Det är ett väldigt poppis ställe och kön var till och med utanför caféet! Men vi bestämde oss för att ta en fika till.. Tur jag joggade imorse! 
Vi delade på en morotskaka som var den bästa o största jag någonsin smakat!! 
Linnea! Vi ska fika här när du kommer!!
Vi åkte också till St Martin under kvällen och fick Moules Frittes gratis, som i lördags då vi fick en couscous rätt men på onsdagar så är det musslor. Super gott och lätt. 
Nu är jag hemma och propp mätt! Time to sleep!! Bonne nuit!

1 månad!


Har varit underbart väder idag, solen sken och det blev riktigt varmt! Man tror knappt att det är februari? Jag och Ayla bestämde oss för att ta en PW så vi gick hem till henne i Nanterre! Vi tog en liten omväg för att vi ville upp på "berget" där jag brukar springa. 45 minuter senare var vi framme hos Ayla! Vi påbörjade smeten till crêpsen och väntade tills Mickan kom med lite ingredienser till fyllningen! 
Crêpsen blev riktigt lyckade, min nya favvis rätt! Tänker inte äta en enda pannkaka när jag kmr hem, mkt godare o matigare med fyllning! 
Så idag har varit en pluggdag blandat med kräng o vandring! Super mysigt

Lördag kväll


Var runt på väldigt många ställen i Paris igår! Bland annat La Tour Eiffel! Mitt i natten, det var så fint!! Sen hann vi åka till Bastille och kolla runt och i St Martin kvarteren, ett jätte mysigt område med väldigt mycket mat! 

Det regnade ingenting den kvällen men när jag o Ayla skulle gå från mig så såg det ganska dåligt ut.. Men paraplyet kom till användning iaf, strike a pose! 

Myspys kväll i Parre


En extremt mysig kväll med Ayla o Ella som avslutades på Vapiano! Väldigt gott och kul. 

Tog en pastarätt med räkor, spenat och lite annat smått o gott! 

När jag kom hem ikväll så hittade jag ett stort paket till mig från Sverige! Gissa om jag blev glad? Som julafton fast bättre! Tack Mami o Papi!

Lite svenskt godis. Vilken perfekt alla hjärtansdag present jag fick! 
Fick också lite kläder o linnen som jag saknat, skidunderställ, vantar, jacka, converse, ansiktskräm och BRA deosar! Usch.. Fick en liten hemlängts känsla när jag kände "hemmadoften" i kläderna.. Men den var som sagt liten sån tur var,  FÖÖR nu är det helg och vi har massor med roliga planer och saker vi vill hitta på! Ska bli skit kul! Tack igen mamma o pappa <3 bisous

Fransk "frulle"

Ayla och gottebordet!

Blev en riktigt fransk frulle idag med Mickan o Ayla! Kaffe/te med juice och en stor croissant på det! Satt väldigt fint och detta var till o med min första croissant här i Parre, bara sådär 4 veckor senare.. Det var dock inte den sista! Ack så gott det är!!! 

Torsdag

Frihetsgudinnan i Parre o såklart La Tour Eiffel!
Idag står morgonfika/brunch på schemat! Super mysigt.
Längtar tills nästa vecka när fransmännen går på lov och vi svenskar har hela skolan och området för oss själva! (Vårt lov är v.9) V.8 kommer vi dessutom få 7 euro/dag åt att handla vår egen lunch. Så skönt det ska bli! I Fankrike har man nämnligen 2 veckors sportlov, tycker vi kan inleda de hemma också.

Dom förföljer mig

Hoppades på att jag hade lämnat blåmärken o skador hemma i La Suède, men icke! 
Tur man är van, min värdpappa är i chock haha

Lång lördag

Igår var jag ute väldigt länge, började med att jag Mickan o Emilia besökte Montmartre! Super fina kvarter och väldigt mysigt. Utsikten var sjukt vacker, dock kan man inte se det på bilderna!

Vi såg en jätte fin vägg i Montmartre som är ganska känd, där står det "jag älskar dig" på alla värdens språk! 

Sen vidare och mötte upp Johanna! Åkte till Latinkvarteren igen, jag o Mickan tyckte där va så mysigt (och billigt) så vi kände att det passade bra! Och billigt var det, en trerätters middag betalade vi 10 € för! Och det var super smarrigt! Fick smaka på Sniglar (av mickan), grodlår som johanna beställde och moule frites! Det var såå gott och riktigt franskt. 
Mickans sniglar!
Moules frites! Yum!!

Sen gick vi in på en brittisk pub o tog några drinkar! Lyckad lördag.
Idag ska jag ut o springa, solen skiner starkt! Senare ska vi ut och gå på en marknad som ligger en bit här ifrån :)
Bisous

Lyckad dag


Skolan var lugn idag igen, träningen gick förvånansvärt bra, skypat med bästa Johanna och mami! Nu sitter jag i min säng med en tacochips påse! En riktigt lyckad fredag helt enkelt. Ha en underbar kväll, bisous

New in


Min nya myströja från idag! Trivs som fisken i vattnet här i Paris.. Dagarna är aldrig sig lika! Man ser nya saker va dag som går. 
Är redan inne på 3dje veckan här nu. Åh tiden går för snabbt!!!

Lafayette

Slutade 15.15 idag så jag, Tova och Ayla hoppade på buss 82 som vi hört går genom hela Paris. Vi åkte förbi Triumfbågen, eiffel tornet och kom in i Montparnasse! Hur mysigt som helst. När vi åkte förbi de stora shopping centert Lafayette så var vi bara tvungna att hoppa av! Gick in där o kollade runt, wonderful!! I loved it, hann dock bara gå in i 2 butiker innan vi drog hem igen. Bussresan dit tog en himla tid! Men nu vet vi var det ligger till nästa gång :) 

Gick in i någon cowboy butik och hittade dessa?.. Haha

Har hittat en ny favisbutik!!

Crazy (French) People


Sjukt dålig bild, dock den ända från ikväll
När jag kom hem idag så pluggade jag lite franska bara, sen ringde Clara min värdsyster mig. Hon sa att hon skulle på en konsert och tyckte att jag skulle följa med o träffa hennes vänner! Så jag åkte in till Pont de Neully och mötte upp henne där. Den fina konserten visade sig sedan vara hennes kompisar som sjöng på ett café! Haha älskar hur vrickat och fel allt blir när hon försöker berätta på engelska! Hon verkar ha ett väldigt stort kompisgäng iaf, caféet var fyllt med säkert 30 ungdomar. Alla drack och röka, snacka om att jag blev shockad! Hade inte reagerat om det var en fredag men det är lixom ONSDAG idag haha. Det blev iaf en kul kväll! imorgon har jag sovmorgon igen, lucky me! 

Äntligeeen!!!


En REDIG frulle!! Som jag saknat det! Bara den svenska mjölken som fattas men den kommer jag ändå inte kunna hitta här.
Idag börjar jag 11 med en liten extra insatt lektion annars börjar jag 13 varje onsdag! Har för övrigt bara en lektion varannan onsdag.. And I love it!
Nu ska jag prendre un douche! See ya

Förkyld!

Har blivit dunderförkyld! Ligger för det mesta i min säng och chattar med mina nära. Inte så mycket jag orkar göra just nu, men det känns som det är påväg att bli bättre! Kanske skriver imorgon, chao!

Promenixat!

Dagen har bestått av väldigt mycket vandring. Först ett varv på kullen i Mont-Valerien! Utsikten är helt fantastisk, glömde såklart kameran hemma men kommer ta många joggingturer där i vår så det kommer en bild snart! :) 
Sen bestämde jag o Mickan oss för att utforska Latinkvarteren. Super mycket folk men hur mysiga gränder som helst! Idag är det Crêps dagen så vi köpte oss en sådan läckerbit på vägen! Min värdmamma hade dock glömt detta så vi ska äta crêps imorgon till middag antagligen.. Det var väldigt viktigt! 
Påväg in mot latin-gatorna!


En crêps får alla att le! Mickan 

Neon night



Bild på Micaela och Ayla!
Gårdagen var väldigt händelserik så jag hann inte blogga alls! Dansade Afrikanskdans i 1,5 h med Clara och sen drog jag direkt hem för att fixa mig till insparksfesten! Alla tjejer från polhem käkade tillsammans i Nanterre! Sen stressade vi vidare mot festen, dock gick vi helt fel och kom fram 30 min för sent! Väl där blev vi mottagna av festkommittén och elevrådet. Fick ett väldigt fint och roligt välkomnade. Sen 30 min senare kom alla andra SSP elever :) och senare fransmännen! Det var riktigt bra musik och vi dansade galet mycket! :D 
Idag är det ett underbart väder här nere och jag ska hitta upp till Mont-Valerien parken som ska ligga här i närheten. Dags för en springtur i de fina vårvädret! 

Finalement

Äntligen tittade solen fram idag! Gick runt längs seine idag med några från klassen. Vårt Engelska progect, ta bilder och följa Ernst Hemmingways väg genom Seine. Kanske inte det roligaste men man fick iaf se väldigt fina krypin, husbåtar, bokhandlar och gränder! 

Senare ikväll kommer Johanna hit! Hon ska sova här, är det tänkt :) chao!!